Veseko


Egy 4 literes fazekba 1/2 kg petrezselyem gyokeret teszunk melyet nem takaritunk meg csak megmosunk hidegvizben, 3 liter vizben odatesszuk fozni. Addig fozzuk amig 2 liter viz marad a fazakban, utanna leszurjuk a petrezselyemgyokereket a fazakban hagyva felontjuk  2 liter vizzel es addig fozzuk mig egy liter marad a fazekban. Ujra leszurjuk es hozzaadjuk a masik 2 literhez.


Hermetikusan lezarva a melyhutoben tartjuk sotet szinu uvegben.
Haromszor naponta a fo etkezesek elott egy fel oraval fogyasztjuk 200 ml-es adagokban a 3 liter folyadek elfogyasaig.

A kezelest leghamarabb 3 honap mulva ismeteljuk meg. Az udito helyes elkeszitesehez a kovetkezokeppen cselekedjunk:
Egy 4 literes fazekba tesszuk a petrezselyem gyokereket arra ontunk egy liter vizet amit egy fapalcaval megmerunk es megjegyezzuk a palcat a mert vizszintnel. Hozzaadjuk a kovetkezo litert es ujra megmerjuk a palcaval es ujra megjegyezzuk.

Fogyasztas elott jol folrazzuk az uveget hogy a lerakodasok szaljanka fel mert azokat is el kell fogyasztani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s